thesimpsons_homer

Американската пошта во 2009. година отпечати дури еден милион поштенски марки со ликовите од популарната анимирана серија „Симпсонови“, а поради тој потег забележале губиток од 1,2 милиони долари.

Блумберг сè уште врши проценка дали станува збор за лоша проценка на пазарот затоа што од вкупниот број марки кои биле отпечатени пред три години по повод одбележување на дваесет години од постоењето на серијата, останаа непродадени дури 682 милиони.

И покрај популарноста и долготрајноста на серијата, поштенските марки со Хомер, Марџ, Барт, Лиса и Меги едноставно не предизвикаат добар одзив кај Американците.

Можеби некој филантроп од кај нас успеа да ги собере поштенските марки со ликовите од Симпсонови? Ако постои некој, нека ги испрати истите скенирани или сликани на Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите за да ги објавиме :)

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа