Атлетичарите од Јамајка, меѓу кои и најбрзиот човек во светот, Усаин Болт би можеле да ги пропуштат Олмписките игри во Рио во 2016-та година.

oi jamajka

Светската антидопинг агенција „ВАДА“ јавно упати закана до Атлетскиот сојуз на Јамајка дека ќе им забрани настап на големите натпреварување во наредните неколку години доколку во брзо време не воведат почести анти допинг тестови на спортистите од оваа земја.

- Ова е неприфатлив став за кој разговараме со години. Ќе реагираме во согласност со нашите правила, нема мирно да седиме и да гледаме што се случува. Тие мора да ги следат интернационалните стандарди, во спротивно ќе преземеме драстични мерки - стои во соопштението на ВАДА.

anaNikolic

misoKovac

banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа