Рускиот гигант Зенит ќе добие нов фудбалски дом дизајниран од архитектот Кишо Курокава и на него ќе се играат натпреварите од Купот на Конфедерации како и натпреварите на Мундијалот во 2018 година но Европското првенство во 2020 година.

Ова ќе биде домашен стадион на Зенит и ќе го носи името „Зенит Арена“, а во одредени случаи ќе го носи името „Крестовски“, затоа што се наоѓа на истоимениот остров во Санкт Петербург.

Капацитетот на стадионот ќе биде 68.134 седишта, а за одржување на концерти ќе може да достигне и до 80.000 посетители. Во зависност од временските услови, стадионот нуди услови и за играње во затворен простор со оглед дека има подвижен покрив.

marijaSerif

bikini-kino-milenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа