Прво обострано исвиркување на химните, а потоа недолично однесување на гостинските навивачи на стадионот „Младост“ во Струмица - така започна дуелот на Македонија и Албанија.

Очигледно е дека ваков нетпревар не може, а да не мине без недолични работи. Најпрво, при интонирање на химните на Албанија и Македонија, гледачите на стадионот не ги испочитуваа како што доликува, а потоа, гостинските навивачи не останаа покуси, па почнаа да провоцираат и да скандираат „Илирида“ и да пропагираат идеја за Голема Албанија.

На големо изненадување, официјалниот спикер не испрати предупредување скандирањата да престанат.

anaNikolic

misoKovac

banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа