Познати се сите 8 групи за Светското првенство кое идната година ќе се одржи во Русија.

Сите 32 селекции кои обезбедија место на Мундијалот се поделени во групите од А до Х. Ждребот помина без поголеми изненадувања, а една од поинтересни групи треба да биде групата Г каде што се Белгија и Англија.

Но епитетот група на смрта го добива Д каде што се Аргентина, Хрватска, Исланд и Нигерија.

Листа на групи:

А: Русија, Уругвај, Египет, Саудиска Арабија

Б: Португалија, Шпанија, Иран, Мароко

Ц: Франција, Перу, Данска, Австралија

Д: Аргентина, Хрватска, Исланд, Нигерија

Е: Бразил, Швајцарија, Костарика, Србија

Ф: Германија, Мексико, Шведска, Јужна Кореја

Г: Белгија, Англија, Тунис, Панам

Х: Полска, Колумбија, Сенегал, Јапонија

marijaSerif

ZK

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа