Системот за видео-арбитража, кој се користи во некои дуели во Англија и ќе биде тестиран до крајот на сезоната, претрпе комплетен неуспех во натпреварот за ФА Купот помеѓу Хадерсфилд и Манчестер Јунајтед.

Целосно редовниот гол на Хуан Мата беше поништен поради офсајд, а денес беше објавено дека „конфузијата“ се должи на „техничка грешка“.

Компанијата „Hawk-Eye“ излезе со посебно соопштение за да ја пријави грешката и погрешниот распоред што се појави на телевизиското емитување на натпреварот.

По поништувањето на голот, на екранот на телевизорот се појавува графикон, кој се обиде да докаже дека Хуан Мата бил во офсајд.

Виртуелните линии со кои беше поделен теренот, сепак, беа далеку од правилни.

„Технички проблем доведе до неточна графика, дадена од „Hawk-Eye“ на БТ Спорт минатата ноќ“, соопштија од компанијата.

marijaSerif

ZK

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа