На самите влезници за полуфиналните натпревари од Евробаскетот, пишуваше дека се очекува настап на домаќинот

plan-litvanci

Влезниците се пуштени уште пред натпреварот помеѓу Македонија и Литванија во Каунас, а организаторот се чувствуваше слободен да напише на самата влезница дека Литванија веројатно ќе се пласира меѓу најдобрите четири. Македонија забележа историска победа од 67-65 и ги промени плановите на Литванците.

Извор: basketbal.org.mk

banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа