vaterpolo-thumb

Се е подготвено за старт на 29-то Европско Првенство во ватерполо кое ќе се оддржи од 29 август до 11 септември во Загреб.

Преуредениот базен Младост на Сава изгледа одлично. За титулата и оваа година ќе се борат 12 репрезентации поделени во две групи. И оваа година најголеми фаворити се балканските сили Србија, Хрватска и Црна Гора.

Македонија се наоѓа во Групата Б, а носител на нашата група е репрезентацијата на Србија.

Група А    

Црна Гора
Хрватска
Италија
Романија
Шпанија
Турција                                                             

Група Б

Србија
Унгарија
Германија
Грција
Русија
Македонија

Во чест на Македонските ватерполисти, композиторот и текстописец, Александар Митевски, напиша химна со која ќе ги бодриме на ова Европско Првенство.

 

А.М | бркај работа

marijaSerif

ZK

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа