Aвстралијанката, Марлиз Шилд, е победничка на седмото издание „Снежна Кралица“, слаломот во рамките од Светскиот Куп на Сљеме. Ова претставува трет триумф за Шилд на Сљеме, по победите во 2006-та и 2007-та година. 

Второто место го освои Германката, Мариа Рајш, со заостаток од 0.73 секунди, а на третото место се најде Италијанката, Мануела Молг, со заостаток од 1.08 секунди зад Шилд. 

Во вкупниот поредок во Светскиот Куп води Шилд со 833 поени. Втора е Американката, Линдзи Вон, со 647 поени, а на третата позиција е Австралијанката, Елизабет Гергл, со 483 поени. 

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

marijaSerif

ZK

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа