Македонските спортисти уште пред неколку дена ги завршија настапите на ЛОИ и си заминаа од Рио, без да остават некој посебен белег оваа година. Македонија учествуваше со шестмина спортисти, кои беа далеку од шансата за освојување на некој медал.

Доброволец го виореше македонското знаме на церемонијата на затворањето на ЛОИ во Рио. 

Затворањето на игрите беше во стилот на отворањето, со многу музика, играње и кореографија. На крајот огнот кој на 5 август беше запален на „Маракана“ згасна и ќе се чека четири години за повторно да биде запален.

Следните ЛОИ во 2020 година ќе бидат во Токио.

anaNikolic

misoKovac

banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа