Дизајн

lenovo.2407За време на минатогодишното издание на Tech World, Lenovo предизвика интерес со прототипот на мобилен уред на преклопување кој може да го носите на вашиот зглоб, кога не го користите.

Повеќе...

valeri.1201Американската компанијата Razer наголемо работи на проектот Project Valerie – лаптоп со цели три екрани.

Повеќе...

skeleti.05Филмовите како „Iron Man“, „Aliens“ и „Edge of Tomorrow“ ни покажуваа како овие чудни машини ќе ни донесат натчовечки способности.

Повеќе...

mit.0305Во институтот на МИТ инжинерите создадоа роботизирана градежна платформа која може да печати за неколку часа згради, но и да прави еден куп други градежни активности.

Повеќе...

dron.pliva0Дрон кој што лебди над површината на водата, се движи под вода но и лета високо во облаците е новиот робот кој е измислен во Универзитетот „Рутгерс“ во САД. Станува збор за прв уред од ваков тип кој има можност да плива во водата, но и да нурка и да лета.

Повеќе...

sonny.18Најновите телевизори на Sony, покрај одличната OLED слика, ќе пристигнат со унапреден Sony 4K HDR procesor X1 Extreme и иновативен звучен систем наречен Acoustic Surface.

Повеќе...

samsung.0504Научниците од Универзитетот во Калифорнија во Риверсајд направиле материјал кој го коригира гребењето и оштетувањето на стаклата а со оглед на тоа дека е транспарентен и невидлив ќе може да се користи како екран на мобилните телефони.

Повеќе...

ipad.22Компанијата Apple ја освежи својата iPad линија, заменувајќи го 9.7-инчниот iPad Air 2 со уред наречен само iPad.

Повеќе...

miting-kodКомпанијата Google тивко го пушти Meet од Google Hangouts како дел од својата стратегија за вметнување на Hangouts апликацијата во бизнисот и далеку од обичните корисници.

Повеќе...

 baterii.22Во денешно време постојат бројни научни проекти кои што се обидуваат да пронајдат замена за литиум-јонските батерии сепак, ниту еден од нив не е така блиску до тоа да стане реалност, а најголемата причина за тоа се прилично долгите и скапи истражувања.

Повеќе...

milenium-baner