Skeye Pico Drone со димензии се 2.2 х 2.2 см и тежина од само 7 грама е најмалиот дрон на светот.

Како нешто што е толку мало може да лета?

Благодарение на Fly Technology (RTF) и три нивоа на чувствителност, Skeye Pico Drone е неверојатно лесен за контрола и маневрирање. Далечинскиот управувач има опсег до 50 метри, со кој што дронот може да се крева на иста висина.

Способен е да лета меѓу 7-8 минути, а времето за целосно полнење на батериите е 30 минути. Неговата цена е 49 долари. Уредот се произведува од страна на холандската компанија TRNDlabs.

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

anaNikolic

misoKovac

banerIscelitelMilenium