Њујорчанецот Хенри Харгривс е уметник којшто прави портрети на позанти личности од тост-лепчиња. Помисливте дека црта на нив, нели? Сепак, не, Хенри ги препекува.

tost-porteret-01

Успевајќи по свој „вкус“ да ги испече малку, многу или премногу, тој буквално ги гори лепчињата, потоа ги спојува во една целина и прави портрети од нив заедно, како вистински мозаик.

Колку ли само леб требало да потроши за овој спектакл. Исто така, се надеваме дека следната изложба ќе му биде некаде во Чад, за да направи две добра одеднаш. Да ги задоволи културните апетити на модерниот американски човек и да ги задоволи стомачните апетити на не толку модерниот африкански човек.

tost-porteret-02

tost-porteret-03

tost-porteret-04

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

anaNikolic

misoKovac

banerIscelitelMilenium