Гаџети

sony.tabletКомпанијата Sony го најави новиот таблет со кодно име DPT-RP1 на кого главна препознатлива особина ќе му биде екранот, кој всушност не е стаклен туку направен од електронска хартија која го пресоздава изгледот на обичната хартија и мастило.

Повеќе...

dron.01Каде и да одиме денес се среќаваме со гаџети кои нè поврзуваат со остатокот од светот. Со нас носиме смартфони, додека работиме со компјутери и други машини. Но, тоа не е сè.

Повеќе...

jakna.13Паметните гаџети можеме да ги најдеме секаде, а сега е ред да започнеме да ги носиме и како облека.

Повеќе...

watch.27Компанијата Huawei го претстави наследникот на Watch од 2015 во две варијанти (класичен и спортски) – Watch 2.

Повеќе...

ocila.17Обично шлемовите за виртуелна реалност се доста обемни за нормална употреба па компаниите се во трка да направат иста направа, но со деликатни димензии на очила кој ќе биде вистински пробив во дизајнот на овој уред.

Повеќе...

drone.fishОпремен со последните технолошки достигнувања овој дрон ветува дека ќе заврши голем дел од риболовот наместо вас - пишува The Verge.

Повеќе...

cas.03Со повеќе од 2,5 милиони примероци продадени ширум светот овој навидум мал гаџет помага да го пронајдете сето она што вообичаено во секојдневниот живот се случува попатно да го изгубите.

Повеќе...

air.23Британска старт-ап компанија претстави џебен дрон кој што се управува преку апликација за смартфон и со кој можете да правите фотографии или да снимате видео записи.

Повеќе...

dolfi.16Овој чудесен изум е дело на германската деловна жена Лена Солис и личи на сапун.

Повеќе...

zep.linijaАмериканската компанија Zipline  лансираше сервис за користење на дронови за испорака на крв до медицинските центри во Руанда, со што ќе се заобиколи копнениот сообраќај, затоа што инфраструктурата на Руанда е во лоша состојба, особено во руралните делови.

Повеќе...

brziIBesni