Возачите на автомобилите „Hyundai“ ќе можат да упатуваат различни команди преку паметните телефони и часовници до своите возила.

Палење на автомобилот, отклучување и заклучување, вклучување на светлата и активирање на сирената се само дел од опциите кои директно од вашиот телефон можете да ги правите. Воедно ќе можете да го лоцирате својот автомобил или да се јавите за помош при потреба.

Врската помеѓу вас и вашиоте автомобил се врши преки Bluetooth конекција, а од таму сите команди ќе бидат можни под услов да има интернет конекција.

Апликацијата доаѓа и со гласовни команди, па така со вашиот глас ќе можете да дадете команди до вашите автомобил  во типот на “start my car” или “lock my car”.

Системот Blue Link беше претставен официјално во 2012 година, а сега, на CES 2015, Hyundai ќе го пуштат на пазарот.

Со оваа погодност во зима ќе може да си ја запалите колата да се загреете додека сте уште во кревет, а ако заборавите да ја заклучите нема да мора да одите до паркингот за да проверите.

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

marijaSerif

bikini-kino-milenium