Остатоците од сателитот на НАСА кој вчера падна на територијата на Канада пронајдени и во Пацификот, на брегот на Калифорнија.

uars-1

Од НАСА соопштуваат дека непредвидените скршнувања предизвикале делови од сателитот да завршат во Пацификот утринава во 3:23 и 5:09 часот по Гринич.

Сателитот, долг 10.6 метри, со пречник од 4.5 метри е еден од најголемите на НАСА што неконтролирано паднале на Земјата.

Ник Џонсон (НАСА) изјави дека можеби никогаш нема да го пронајдат сателитот во целост, но дека поголемиот дел испливал на површината на океанот.

 

banerIscelitelMilenium