Vip

Интернет

hashtag.14Апликацијата за фотографии и видео споделувања, „Instagram“, објави нова функција која им овозможува на корисниците да следат хаштагови. На овој начин, тие ќе можат да ги следат темите кои ги интересираат.

Повеќе...

pobedici.2017„Google Play“ како и секоја година така и оваа традиционално ја објави листата со најпопуларните мобилни апликации, игри и други содржини за 2017-та година.

Повеќе...

fb.pay0911Американската компанија „Facebook“ ја одбра Велика Британија како прва држава по САД, за да ја лансира својата нова платежна услуга во чат апликацијата „Messenger“. Преку неа, локалните корисници ќе можат да испраќаат пари преку најобична порака.

Повеќе...

kamera.02Голем број славни личности но и деловни луѓе, вклучувајќи го и самиот Марк Цукерберг ја покриваат камерата на своите лаптопи. Како што стојат работите, не станува збор за обична параноја без причина.

Повеќе...

superzoom.27Во најновата верзија на апликацијата, Instagram додаде нова опција за камепара наречена Superzoom, но и нови сликички, потписи и филтри.

Повеќе...

badrabit.01Сајбер-напад со новиот вирус BadRabbit беше забележан во Украина и Русија. Голем број на институции се погодени – летовите на аеродромите во Одеса се одложени, а руските медиумски сајтови се блокирани.

Повеќе...

fb.17Најновата функција на социјалната мрежа Facebook е можноста да се вметне биографија како дел од профилот, со што „Фејсбук“ ќе стане директен конкурент на „Линкдин“.

Повеќе...

fb.1210Корисниците на социјалната мрежа Фејсбук во Европа вчера се пожалија дека не можат да пристапат до нивните сметки околу 18 часот.

Повеќе...

bitcoin.10Стотици од најпопуларните интернет сајтови се користат од страна на хакери, за да коваат криптовалути со ресурсите на уредите на корисниците без нивно знаење.

Повеќе...

fb-snooz.20Доколку имате пријатели кои ве спамираат со своите објави, но притоа не сакате да го исклучите следењето на таа личност, социјалната мрежа Фејсбук наскоро би можела да ви понуди ново решение.

Повеќе...

banerIscelitelMilenium

banerMasaMedo

AcaLukasIRadmila