Челниците на Гугл тврдат дека купувањето на „Моторола“ за 12,5 милијарди долари не е со намера да му наштетат на оперативниот систем Андроид.

v219568p0

Ние воопшто не се стремиме кон уништување и уназадување на оперативниот систем „Андроид“- изјавил Ерик Шмит за медиумите.

Шмит нагласил дека поседот на „Моторола“ е многу важен за нивната компанија зошто им дава уште поголема моќ во борбата за превласт во овој бизнис од 207 милијарди долари.

Со тоа што ја купивме „Моторола“ нема да им наштетиме на нашите партнери кои вградуваат Андроид во своите телефони како HTC и LG.

Ни треба силна конкуренција меѓу производителите, никого нема да фаворизираме! - завршува Шмит.

Е.П | бркај работа

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

banerIscelitelMilenium