Мајкрософт го купи Скајп за 8.5 милијарди долари.

skajp

Мајкрософт објави дека конечно се завршени сите формалности околу купувањето на Скајп, неколку дена откако на компанијата и' беше одобрено од Европската комисија. Процесот кој започна во мај, конечниот исход го доби пред неколку дена - пренесуваат француските медиуми. 

Од Скајп изјавуваат дека партнерството со Мајкрософт ќе им овозможи побрзо остварување на замислените идеи. Од Мајкрософт потврдуваат пласирање на пазарот на најефикасен можен начин - во иднина Скајп ќе најде намена во нивните нови производи.

Е.П | бркај работа

 

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

banerIscelitelMilenium