podatoci-internet-thumbАко мислевте дека најлошото нешто што може да ви се случи ако имате објавено податоци за себе на интернет е тоа да ви влијае на вашите односи со колегите и шефот на работа, се лажете. Една белгиска банка направи кампања за тоа колку е ризично да оставате премногу информации за себе на интернет.

Том Дегроте е сосем обичен човек кој живее сосема обичен живот, има Facebook профил и како и сите останати луѓе, тој споделува информации и фотографии за тоа што прави секојдневно. Дегроте е човекот кој е жрвата во случајов од страна на претставник на белгиската банка, каде што се претставени лошите работи кои може да ти се случат, за кои се потребни само еден мејл и телефонски повик, а сè друго може тотално да ти го украде идентитетот.

 

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

banerIscelitelMilenium