Vip

Твитер изјави дека дека нивната популарна социјална мрежа ќе појавува твитови од рандом корисници кои не ги следите за да проба да генерира по релевантен извор на твитови на вашиот timeline, и да направите неколку нови пријателства. Твитер не се срами да тестира нови и чудни работи на нивниот микро-блогинг систем. 

Некои корисници веќе беа инволвирани во овој експеримент, но сега таа ќе биде достапна за сите корисници. Како ќе бидат овие рандом твитови избрани? Тоа ќе се базира на повеќе фактори вклучувајки активност од корисниците кои веќе ги следите, популарноста на одредените твитови и како луѓето интерактираат со нив. Повеќе детали можете да добиете во центарот за помош на Твитер.

twitter

„Кога ќе идентификуваме твит, корисник кој треба да го следите, или друга содржина која е популарна или релевантна, ќе ја додадеме на вашиот timeline. Ова значи дека од време на време ќе гледате твитови од корисници кои не ги следите. Ги одбираме овие твитови преку повеќе фактори, вклучувајќи колку е популарен и колку луѓето од вашата мрежа интерактирале со него. Нашата цел е да го направиме вашиот timeline поинтересен и позабавен.“

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа

banerMasaMedo

AcaLukasIRadmila