„Google“  денеска го презентираше новиот изглед на своите мапи кои сега се направени според Material Design, стилот кој го прифатија за својот нов Android L верзија. 

new.google

 

Редизајнот ќе биде достапен за сите корисници во следните неколку денa, а Google ветува дека новите бои, материјалите, леерите и копчиња ќе ги воодушеват сите.

Новите мапи доаѓаат и со поголема функционалности, коко на пример можност за резервација на маса во ресторан или следење на Uber возила.

Покрај ова корисникот ќе може со едноставно одбирање на локацијата да ги види фотографиите, прегледите за местото и слично.

 

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

banerIscelitelMilenium