Речиси и да не постои човек на планетава кој кога почувствувал некој симптом на болест веднаш не просурфал на Google за да открие што му е и кој е лекот.

- Звучи неверојатно, но луѓето наместо да одат на лекар, пребаруваат по интернет. Тука зборам за најмалата кашлица, настинка, грип, исечен прст, чешање, дијареја, па и нешто посериозно - велат познавачите.

Google „матичниот“ лекар за многумина, но тука е грешката која се прави. Да, можете да погледнете, но немојте да верувате и да се лечите по тоа што ќе го најдете таму - изјавуваат од кампањата „Не пребарувајте на интернет“ - Don't Гугл it!

Погледнете го ова креативно видео и запомнете дека одењето на доктор не е исто како сурфањето на Google.

 

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

banerIscelitelMilenium