„Facebook at Work“ ќе им овозможува на луѓето да имаат личен и работен профил, а секој од нив ќе им дава пристап до различни функции. Новиот сајт ќе е своевиден конкурент на „LinkedIn“, но со дополнувања од „Google“ и „Microsoft“.

facebook.at.wor

Имено, на „Facebook at Work“, како што е наречена, корисниците ќе можат да раговараат со колеги, да се поврзуваат со професионални контакти и да работат на заеднички проекти онлајн, на Google Drive и Microsoft апликации.

Одлуката на социјалната мрежа да се направи таков сајт е последица од големата популарност меѓу вработените на компаниите. Тие поминуваат голем дел од работното време на „Facebook“, често комуницирајки со колегите и деловните контакти.

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

marijaSerif

ZK