Twitter одлучи повторно да дозволи праќање на линкови преку порака, односно преку „direct messages“, соопштуваат од компанијата.

Иако оваа услога не е новост за корисниците на оваа социјална мрежа, сепак добро е да се знае дека повторно можете да испраќате линкови до своите пријатели, нешто што беше оневозможено цела година. Причината е тоа што Twitter ги реконструира „back-end“ елементите од системот за директни пораки.

Не само тоа, Twitter овозможува и споделување на твитови внатре во разговорот. Новите опции се очекуваат да станат достапни во скоро време.

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

marijaSerif

ZK