Компанијата Google  го претстави своето ново лого за својот популарен пребарувач. Станува за збор за зборовно лого со колоритни букви со промена во дизајнот и употребениот фонт на букви.

Во историјата на постоење на компанија, се случија повеќе промени во Google, а овојпат Google направи уште една но поголема промена: ново лого и идентитет на компанијата.

Сега за сега е објавено само променото лого на компанијата, кое изгледапо модерно и поигриво од претходното, а употребените бои се понежни од оние на старото.

Google го објави и ова видео на нивниот блог, претставувајќи ги своите нови промени:

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

banerIscelitelMilenium