Компанијата Твитер наскоро би можела да воведе претплата за „бизнис“ корисниците, брендовите и корисниците со голем број на следбеници кои што би добиле пристап до нови опции кои ќе им го олеснат користењето на оваа мрежа. Претплатниците ќе добијат пристап до алатки за напредна анализа, следење на трендови, објави и слично.

Од компанијата моментално прават истражувања меѓу корисниците за да проверат дали постои интерес за воведување на претплата која што ќе им овозможи нови и напредни опции при користењето на социјалната мрежа. Напредната верзија на Tweetdeck меѓу другото, би требало да им овозможи зголемување на бројот на следбеници и следење на уште поголем број на информации и содржини во реално време.

Моментално нема информации кога Твитер би можел да ја претстави ваквата претплатничка опција на оваа социјална мрежа, но без оглед на тоа дали ќе биде воведена претплатата или на крајот ќе се откажат од таа идеја, ништо не би требало да се промени за нас „крајните“ корисници за кои што пристапот на Твитер и натаму ќе остане бесплатен.

marijaSerif

ZK