Непосредно пред Денот на Земјата кој се одбележува на 22 април, Google ја претстави обновената верзија на популарната услуга Google Earth, која во моментов е достапна само во прелистувачот Chrome и во мобилни уреди со Android, но по некое време ќе може да се користи и со iOS и со други компјутерски прелистувачи.

Според компанијата, апликацијата била развиена во последните две години, а меѓу новите нејзини можности се режим со 3D мапи на избраните локации, повеќе дополнителни информации за туристичките локации и подобрени интерактивни тури во делот Voyager кои се создадени со помош на научници и експерти.

Достапни се и видео патувања со различна содржина, вклучувајќи и такви на BBC Earth што ќе ви покаже непознати катчиња од нашата планета.

Компанијата ја има додадено и опцијата „I’m Feeling Lucky“, која ќе ве однесе на произволно место и ќе ви покаже интересни факти за него.

marijaSerif

ZK