Instagram воведе офлајн функции во својата Android апликација која ќе им овозможи на корисниците да ја користат социјалната мрежа, без да имаат активна конекција со интернет. iOS верзијата исто така ќе ја добие оваа функција, но сеуште не е познато кога.

Овој потег се чини е нов начин да се обрне внимание на потрошувачите во земјите во развој, каде што мобилниот интернет е ограничен.

Офлајн режимот работи така што симнува одредено количество податоци на Вашиот уред, кој ви овозможува да гледате, „лајкувате“ и коментирате слики и видео клипови. Откако интернет конекцијата ќе биде обновена, апликацијата ќе ги воведе сите промени направени порано.

Корисниците исто така ќе можат да го симнат целиот свој профил за офлајн преглед. Така тие ќе можат да им ги покажат на пријателите своите слики, дури и да немаат интернет конекција во моментот.

marijaSerif

ZK