За празничниот период кој е пред нас, Facebook подготви низа практични опции.

Веројатно највесели меѓу нив се празничните дигитални честитки, кои можете да ги испратите на членовите на семејството и пријателите. Можете да ги декорирате со посебни фоторафии и пораки, како и новогодишни ѕвезди.

Новите опции обично се користат на резлични начини во апликацијата Facebook Camera, а Facebook че додаде и посебни стикери и ефекти за „лајв“ одбележување на Божик, Ханука и Кванза.

Во видео четото во рамките на апликацијата Messanger од 22. декември можете да додавате филтри со Дедо Мраз и Рудолф, како и разнобојни божиќни рамки.

Од 28 декември ќе имате можност да видите и кожали од божиќни фотографии од своите пријатели благодарение на новото издание на „Меморис“ со помош на кој ќе можете да фрлите поглед наназад на последните месец дена.

За оние за кои новогодишната прослава е понапната од Божиќ, Facebook ќе додаде посебни ефекти за пренос во живо, како дигитални очила и интересни шеширчиња.

anaNikolic

misoKovac

banerIscelitelMilenium