Интернет

aerodromi.10Информатичарот Анил Полат направил мапа која што ги објавил лозинките од Wi-Fi мрежите на аеродромите ширум светот, а неговата мапа констанатно се ажурира со нови лозинки и нови локации.

Повеќе...

Twitter.140Со цел корисниците да бидат задоволни, а истовремено и да го надмине ограничувањето на 140-те знаци на статусите, Twitter одлучи да не ги аконтира линковите од URL и сликите.

Повеќе...

dot.30Основачот на веб страницата Megaupload сака да го пренесува судењето на Јутјуб, бидејќи смета дека е од јавен интерес.

Повеќе...

torent.27Некои земји веќе воведоа ригорозни казни во врска со торент сајтовите и пиратските содржини, но дефинитивно Индија ги надмина сите нив.

Повеќе...

popUP.24Поп-ап рекламите  наскоро би можеле да одат во историјата откако од Google Chrome најави дека ќе ги казнува сајтовите кои ги користат овие реклами.

Повеќе...

vaulin.19Полицијата успеала да затвори еден од најпопуларните торент сајтови, "Kickass Torrents", откако нејзиниот 30-годишен осоновач, Артем Ваулин, направил бизарна грешка.

Повеќе...

kick.asstoОткако сајтот „The Pirate Bay“ беше изгасен а неговите сопственици уапсени, следен на листата дојде и „KickassTorrents“, кој стана недостапен по апсењето на сопственикот.

Повеќе...

speed.test30Доколку често ја проверувате вашата интернет брзината на fast.com или speedtest.net, компанијата Ookla понуди попрактично решение.

Повеќе...

fb.live19Социјалната мрежа Facebook со цел да ја промовира својата видео платформа и стримовите во живо, како и да ги потикне корисниците и компаниите да ја користат, на светски познати медиуми и јавни личности ќе им плаќа средства за да пренесуваат стриминг на оваа социјална мрежа.

Повеќе...

facebook.messenger09Компанијата Facebook започна тест фаза на end-to-end шифрирањето на разговорите во апликацијата Messenger, тип на енкрипција при кој само испраќачот и примачот ќе го поседуваат заедничкиот клуч, неопходен за шифрирање и дешифрирање на праќаните пораки.

Повеќе...

banerIscelitelMilenium