Интернет

youtube-live.streamИако опцијата за видео пренос преку YouTube е веќе застарена работа на декстоп верзијата, Google соопшти дека неговата употреба ја поедноставува и ја овозможува преку YouTube апликацијата на паметените телефони.

Повеќе...

tvit-video24Иако моментално тешко е да се споредат Фејсбук и Твитер, сепак Твитер по стапките на најпопуларната социјална мрежа на светот константно воведува по некоја новост и врши подобрувања се со цел да привлече се повеќе корисници, секако да ги задржи и постоечките.

Повеќе...

snapcet.17Компанијата Снепчет воведува огласи меѓу Снеп сториите кои ги објавуваат корисниците на оваа апликација. Од Снепчет веќе имаат име за оваа новост, а тоа е "Snap Ads Between Stories".

Повеќе...

fb.gmailДоколку поседувате е-мејл адреса на Yahoo во формат од типот на Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите и некој ја испушти точката во адресата при праќање на порака, вие нема да ја добиете. 

Повеќе...

mapa.23Пристапот до интернет може да биде непријатно искуство на патувањето, особено ако го користите телефонот и Google maps за да го пронајдете патот.

Повеќе...

gmail.ukradenКомпанијата за интернет безбедност „Hold Security“ објави дека добила од хакер база на податоци за 272 милиони интернет адреси и лозинки за профили во различни сајтови. Иако звучи лошо, всушност нападот не е толку голем, пишува „The Guardian“.

Повеќе...

google.novdizajn1Компанијата Гугл за потребите на својата платформа за видео записи, „YouTube“, деновиве тестира нов изглед на интернет страната користејќи го „Material“ дизајнот. 

Повеќе...

fb.03Социјалната мрежа Facebook на сите свои корисници на Андроид и iOS телефоните им понуди опција со која покрај најновите вести наутро, секојдневно ќе ја добиваат и дневната временска прогноза.

Повеќе...

fb.30Социјалната мрежа Facebook работи на нов проект со кој крајните корисници кои се редовно активни би имале можност да заработуваат средсва а во игра се неколку различни начини кои вклучуваат брендирани содржини, реклами и слично.

Повеќе...

2015012016.2006Моменталните реклами на „YouTube“ кои можат да траат и над 1 минута доаѓаат со можност корисниците да ја исклучат рекламата по неколку секунди, на тој начин им овозможуваат на луѓето да го видат почетокот и сами да проценат дали сакаат да ја догледаат.

Повеќе...

banerIscelitelMilenium