Интернет

F1 додаток за FirefoxMozilla претстави „add-on“ за Firefox што ќе Ви овозможи да споделувате линкови директно од пребарувачот наместо да кликате на многубројните копчиња за споделување. 

 

Повеќе...

entropiaВиртуелен астероид од играта Entropia Universe е продаден за неверојатни 335.000 долари од еден гејмер на друг.

Повеќе...

Македонскиот портал за информатичка технологија IT.com.mk за прв пат
организира награди за најдобрите и најиновативните на македонската ИКТ сцена во 2010 година.
„Како медиум за информатичка технологија кој се стреми кон иновативност и креативност, ги
организираме овие награди со цел да ги мотивираме сите интернет корисници, од индивидуални
ентузијасти до ИТ компании и да го разбудиме ИТ потенцијалот во земјата.” – вели Дамјан Арсовски,
уредник на IT.com.mk.
IT.com.mk наградите ќе се одвиваат во две фази преку страницатa - www.it.com.mk/nagradi , и тоа:
1. Прва фаза – од 01.11 до 10.12- во која интернет корисниците ќе ги пријават своите фаворити во
категориите:
•„.мк сајт на годината”
•„ИТ личност на годината”
•„ИТ компанија/организација на годината”
•„#mkfail на годината”.
2. Втора фаза – од 10.12 до 22.12 - во која корисниците ќе може да гласаат за сите пријавени конкуренти
од соодветната категорија.
Победниците ќе бидат прогласени на 26-ти декември, 2010 г. според гласовите на публиката и жирито
составено од основачите на IT.com.mk (гласање: 70% публика, 30% жири), и ќе им биде доделено
официјално признание од страна на организаторот.
Победниците од категориите “.мк сајт на годината” и “ИТ компанија на годината” ќе добијат и посебна
реклама на сајтот кој има строго сегментирана публика и над 90.000 посети месечно.

IT.com.mk организира награди за најдобрите и најиновативните на македонската ИКТ сценаМакедонскиот портал за информатичка технологија IT.com.mk за прв пат организира награди за најдобрите и најиновативните на македонската ИКТ сцена во 2010 година.

Повеќе...

Twitter вметнува реклами во Вашите твитовиВашите твитови веќе нема да бидат исти. Твитер планира да вметне реклами во секој твит.

Повеќе...

google_godЧовечка работа која најблиску дошла до титулата Бог. Има повеќе докази за божественоста на Гугл отколку за божественоста на сите други богови.


Повеќе...

FirefoxMozilla го одложи објавувањето на Firefox 4, што не е големо изненадување земајќи ги предвид потешкотиите со кои тимот на Mozilla се соочи околу издавањето на бета верзија на новиот прелистувач.

Повеќе...

Google сообраќајИнтернетот расте брзо, но Google расте побрзо. Според компанијата Arbor Networks, 6.4% целокупниот интернет сообраќај отпаѓа на Google.

Повеќе...

banerIscelitelMilenium