Интернет

one.drivaШпекулациите дека компанијата Microsoft одлучила да го намали бесплатниот простор на OneDrive од 15 на 5 GB станаа реални. Компанијата даде одреден временски период во кој корисниците можеа да се регистрираат и да си ги задржат сите овие права а за оние кои не го сториле тоа, сега ќе мора да земат платен пакет или да ги тргнат податоците.

Повеќе...

facebook.newsСоцијалната мрежа Facebook најави нови промени во кодот кој ги генерира статусите и вестите кои ви се прикажуваат на протокот на информации со тоа што сега во предвид ќе биде земено и времето кое го поминувате во читање на одредена содржина откако ќе го кликнете линкот. 

Повеќе...

youtube.21Популарниот видео сервис Youtube официјално најави опција за live streaming која се појавува околу една година подоцна откако YouTubе додаде поддршка за гледање на видео записи од 360 степени.

Повеќе...

viber.turns-on-end-to-end-encryption 29qd.640Популарната апликација за комуникација Вибер станува побезбедна за корисниците со воведување на целосна (end-to-end) енкрипција за сите уреди и платформи со Вибер, вклучувајќи Андроид и ајФон, ајПад, таблети со Андроид и сите компјутери.

Повеќе...

rm.deleteМарко Марсала, сопственик на хостинг компанија,  по грешка внесол наредба за бришење во компјутерот, со што побарал бришење на сите податоци од серверите.

Повеќе...

FB.rofile15Социјалната мрежа Facebook во нaредните неколку дена на сите корисници ќе им овозможи промена на статични профилни фотографии во кратки анимирани видеа.

Повеќе...

FB.14Facebook Messenger е дополнет со две нови опции кои подолго време беа најавувани, ботови и реклами. Станува збор за автоматизирани програми кои ќе ги користат компаниите за да комуницираат со своите корисници преку Messenger апликацијата.

Повеќе...

fejsbuk.filtrirano-sandaceСите го имаат а ретко кој знае дека постои. Станува збор за “тајно“ Фејсбук сандаче за примање на филтрирани пораки.

Повеќе...

Google.FiberGoogle веќе одамна излезе од својата примарна дејност, да биде само интернет пребарувач. Компанијата денеска нуди интернет и телевизија а наскоро ќе понуди и фиксна теелфонија.

Повеќе...

porn.VRПорното или пак видео игрите, која од двете индустрии ќе допринесе повеќе за популаризација на виртуелната реалност останува да видиме.

Повеќе...

banerIscelitelMilenium