Интернет

peak.1Социјалните мрежи добија нов конкурент. Станува збор за новата апликација Peach креирана е од Дом Хофман, еден од основачите на популарниот Vine.

Повеќе...

Netflix.1Извршниот директор на компанијата Netflix соопшти дека оваа стриминг мрежа веќе може да се следи во 130 светски држави, помеѓу кои е и Македонија.

Повеќе...

NewsFeedTopics.1Социјалната мрежа Фејсбук во иднина ќе го задржи својот постоечки и традиционален feed, кој го сочинува комбинација од настани, слики и линкови за кои Facebook смета дека корисниците би биле заинтересирани но наскоро ќе додаде и нови, кои автоматски ќе ја сортираат содржината во категории.

Повеќе...

hero.safe1Со цел креативно да ги одбележат празниците, Facebook Messenger доби нови додатоци и опции со кои ќе ги израдувате драгите личности.

Повеќе...

piter.intПитер Сунде, еден од основачите на веб страницата The Pirate Bay во интервју за Motherboard вели дека битката за интернет мрежата е веќе изгубена.

Повеќе...

oneDrive.1Компанијата Microsoft неодамна соопшти дека корисниците на OneDrive повеќе нема да добиваат 15 GB бесплатен простор плус 15 GB за галеријата со слики и видеа но по бурната реакција на свотие корисници се предомисли.

Повеќе...

facebook12.1Fаcebook работи на нова технологија која ќе им овозможи на корисниците да ја посетуваат мрежата и без интернет конекција.

Повеќе...

facebook.raskinНовата алатка на Facebook овозможува никогаш повеќе да не гледате што се случува со вашиот поранешен партнер откако ќе раскинете.

Повеќе...

google.maps460% од планетата Земја нема пристап до интернет, а дури на некои места каде интернетот е достапен, тој може да биде доста  спор. Тоа значи дека брзиот и лесен пристап до информации не е возможен за поголемиот дел од популацијата.

Повеќе...

gmail.autoGoogle пушти нова функција на Gmail со која секој корисник на мејл услугата, која располага со голем број на активни корисници, ќе може да одговара на поштата по автоматизам. Функцијата која е наречена „smart reply“, користи вештачка интелигенција, го скенира мејлот и може да подготви три кратки одговори.

Повеќе...

banerIscelitelMilenium