Интернет

gmail.autoGoogle пушти нова функција на Gmail со која секој корисник на мејл услугата, која располага со голем број на активни корисници, ќе може да одговара на поштата по автоматизам. Функцијата која е наречена „smart reply“, користи вештачка интелигенција, го скенира мејлот и може да подготви три кратки одговори.

Повеќе...

online.shopingЕдно истражување покажало дека над 40 проценти од работите продадени преку интернет во Кина минатата година биле или фалсификувани или со лош квалитет - пишува агенцијата Xinhua укажувајќи на размерите на проблемот поради кој дошло до застој во брзо растечкиот онлајн сектор.

Повеќе...

yahoo.lozi1Ова е првиот чекор на Yahoo кон укинувањето на лозинките, со цел да се овозможи полесен пристап на корисниците.

Повеќе...

filmovi.100Во наредните месец дена повеќе од 100. филмови ќе можат бесплатно да се гледаат на канал на Јутјуб каналот The Paramount Vault.

Повеќе...

dislike.kopceКопчето Лајк е препознатлив дел од социјалната мрежа Facebook. На ден се стискаат по билион лајкови, а тоа е едноставен начин да се изразите. Веќе неколку години луѓето бараат да се воведи Dislike копче. Не секој момент е добар момент.

Повеќе...

google.9Почнувајќи од денеска па натаму ќе можете виртуелно да го истражувате центарот на Скопје, да шетате низ Битола или да му се восхитувате на Охрид – градот на бисерите со новата новата Street View галерија во Македонија.

Повеќе...

linked.inLinkedIn  е помалку позната помеѓу платформите на социјалните мрежи, платформа со чии мејлови и нотификации за нови конекции даваат надеж дека ќе најдете нова работа. Дали некогаш навистина сме добиле нешто од ова? Многу тешко.

Повеќе...

google.domenСанмај Вед случајно го купил официјалниот домејн на Google - Google.com, за само 12 долари но меѓутоа истиот го поседувал само 60 секунди, по што му бил одземен. Но зошто?

Повеќе...

porn.siteГолем број на порно веб страници,  меѓу кои и Pornhub и Youporn, неодамна беа на мета на напади со вируси кои што кај нивните посетители предизвикаа исто така напад на вируси на нивните уреди.

Повеќе...

fb.vdeoСоцијалната мрежа Фејсбук во последно време внесе многу новитети, а некои од нив започнаа да ги нервираат корисниците. Најновата измена која ја направија од Фесјбук е тоа што сега видеата на вашиот профил автоматски се вклучуваат.

Повеќе...

banerIscelitelMilenium