Мобилни

fb.mКорисниците на чат апликацијата на Facebook, Messenger, наскоро ќе можат да слушаат музика заедно додека си пишуваат. Компанијата го интегрирала каталогот на Spotify кон виртуелниот асистент M, кој е дел од Messenger - пишуваат медиумите.

Повеќе...

iphone.8По повеќекратните шпекулации и фотографии околу новиот iPhone 8 на Apple денес е време да го видите и првото видео кое го покажува смартфонот од сите негови страни.

Повеќе...

galaxy.08Како што Samsung се подготвува на 23-ти август во Њујорк конечно да го претстави новиот Galaxy Note 8, така во меѓувреме испливуваат се повеќе информации околу спецификациите на овој уред.

Повеќе...

huavai.05Очекуваниот смартфон Mate 10 на Huawei ќе држи цена слична на онаа на iPhone 8 на Apple, ако се вистинити прелиминарните информации кои доаѓаат од полскиот сајт Tablettowo.

Повеќе...

note.03Корисникот Еван Блас (@evleaks) веќе подолго време открива детали како ќе изгледа очекуваниот на 23. август Samsung Galaxy Note 8, но во меѓувреме е подготвен да ги надополни сликите со малку повеќе детали за завршните технички карактеристики на телефонот.

Повеќе...

mobdro.27Mobdro е богата со ТВ содржини и пред се бесплатна апликација за Android паметните телефони, таблети...

Повеќе...

kamera.213Д ласери кои ќе бидат вградени на задната камера ќе добијат корисниците на новиот iPhone 8 со кои ќе можат попрецизно да го користат автофокусот и ќе им биде олеснето користењето на AR апликациите и видео игрите.

Повеќе...

lg.30Компанијата LG достави покани за прес-конференција, која ќе се одржи на 31 август и на која ќе биде промовиран новиот LG V30. Самата покана не го содржи името V30, но се користи за илустрација телефон кој ја покажува буквата „V“ на екран - пишува Еngadget.

Повеќе...

whatsup.15Најновата надградба на мобилната апликација на Whatsapp ја отклучува можноста за испраќање на било какви датотеки. Досега во апликацијата можеа да се испраќаат само .pdf датотеки.

Повеќе...

win.phoneТехнолошкиот гигант Microsoft запира со поддршката на Windows Phone 8.1 повеќе од три години откако компанијата за прв пат го претстави ажурирањето.

Повеќе...

BR