На "Mobile World Congress" секоја година традиционално се означуваат најдобрите уреди а одлуката доаѓа од околу 300 експерти, аналитичари, новинари, академици и претставници од некои оператори.

Сосема нормално најатрактивна категорија е онаа за најдобри паметни телефони. Оваа година жирито одлучи за најдобри да ги прогласи LG G3 и iPhone 6.

Во образложението на одуката за уредот на Apple стои дека е подобрен во секоја смисла на зборот, но останал верен на сржта, како и дека нуди ненадминливи перформанси и дека постигнал неверојатен пазарен успех.

За LG пак наведуваат дека го наградиле поради достапната извонредност и одличниот дизајн, како и поради најдобриот екран.

За најдобар евтин мобилен телефон со цена под 100 долари го прогласија Motorola „Moto E“, додека најдобар таблет е „Microsoft Surface 3“.

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

banerIscelitelMilenium