Компанијата Google наскоро ќе ја лансира мобилната апликација Android Pay со која ќе може да вршите електронска трансакции само со вашиот смартфон во кој ќе ги внесете податоците од дебитната или кредитната картичка, а преносот ќе се врши преку NFC технологијата.

android.pay

Ваков систем веќе подолго време  се користи и во Apple, но тој е ограничен на неколку одбрани банки и трговски синџири во САД.

Предноста на Android Pay би требало да лежи во компатибилноста со било кој смартфон кој има NFC технологија, без потреба од регистрација со отпечаток од прст, но оваа дополнителна заштита може да биде применета кај новите Nexus смартфони кои ќе имаа вакви скенери.

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

anaNikolic

misoKovac

banerIscelitelMilenium