Корисниците на социјалната мрежа Facebook наскоро пријатно ќе се изненадат. Во иднина профилните слики на корисниците може да бидат во движење.

Имено планот е корисниците на Facebook да можат наместо обични профилни фотографии, да постават видео-снимка од 7 секунди.

Се претпоставува дека ќе биде GIF анимација, нормално без звук.

 

anaNikolic

misoKovac

banerIscelitelMilenium