Денес на интернет се појавија низа нови слики и цени за претстојниот Google Pixel 2. Според фоотграфиите, уредот ќе се појави во „Clearly White“, „Just Black“ и „Kinda Blue“.

Помалиот Pixel ќе биде направен од HTC и ќе биде достапен со 64 и 128 GB меморија за 649 и 749 долари, соодветно и ќе вклучува стерео звучници.

Интересно, во црно-белиот модел, копчето за вклучување / исклучување е во трета, друга боја. Дали станува збор за дополнителна персонализација, сепак допрва ќе разбереме.

Очекуваниот датум за објавување на Pixel 2 е 4 октомври, со новиот модел на Android 8.1. 

google-pixol

marijaSerif

ZK