Непосредно откако Apple ја објави својата нова генерација на iPhone, доаѓа редот на Huawei да убеди некои потрошувачи и специјалисти дека Mate 10 Pro не е помалку вреден.

Денови пред официјалната премиера на предводникот, познатиот корисник на Twiter, Еван Блас, откри нова слика на Huawei Mate 10 Pro, која јасно ја покажува двојната конфигурација на задната камера.

Всушност, според Блас, кинеската компанија планира да објави три типа Huawei Mate 10: стандардна верзија, Huawei Mate 10 Pro и Huawei Mate 10 Lite.

Сликата што е објавена погоре е очигледно верзијата Pro 10: импресивен уред со дисплеј без рамки и сооднос од 18:9.

Двојната задна камера се состои од 20MP и 12MP сензор, надополнета со 8MP предна камера. Друга силна функција без двоумење е мистериозната вештачка интелигенција, која Huawei ја рекламира како вистинска револуција, надевајќи се дека ќе го претвори паметниот телефон во … добро, многу повеќе од паметен телефон.

Разликите помеѓу Pro и Lite варијантите исто така се поврзани со достапните бои и визуелен дизајн.

Сите прашалници ќе бидат отфрлени на 16 октомври, кога Huawei ќе го открие Mate 10 Pro.

banerIscelitelMilenium