Нов случај, поврзан со надувување на батеријата на новиот iPhone, стана топ тема во државните медиуми во Кина.

Инцидентот доаѓа во време кога Apple испитува слични случаи пријавени во Тајван и Јапонија поврзани со новиот iPhone 8 Plus, кој се надува и куќиштето се шири.

Вчера на веб страницата на државниот ThePaper.cn се ​​раскажува за купувач на iPhone, чие презиме е Лиу, кој тврди дека неговиот нов iPhone 8 Plus пристигнал отворен на овој начин на 5. октомври. Немало знаци на отворање од човек или експлозија.

Лиу коментира за ThePaper дека го купил телефонот преку онлајн платформата JD.com. Тој тврди дека не го полнел новиот уред и му го вратил на онлајн трговецот.

Фотографиите направени од Лиу прикажани на веб сајтот јасно откриваат како неговиот iPhone 8 Plus е отворен за страна, вклучувајќи и слотот за SIM картичка, а внатрешните делови на телефонот се видливи однадвор. Портпаролот на Apple објасни дека компанијата го разгледува случајот и одби да даде повеќе детали.

Во Кина, Apple се натпреварува со локалните производители, вклучувајќи ги и Huawei Technologies и Oppo, кои продаваат телефони од висока класа, но по пониски цени.

banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа