Компанијата Samsung планира да го создаде првиот телефон без рамки. Корејската компанија веќе има регистрирано патент поврзан со овој развој во Меѓународната организација за интелектуална сопственост.

Претставниците на компанијата велат дека потрошувачите претпочитаат поголеми телефони. Во исто време, големите рамки ги прават последните непријатни за употреба.

Затоа, Корејците сакаат да создадат паметен телефон во кој екранот ќе ја окупира целата предна површина.

Шпекулациите зборуваат за плановите на Samsung да продолжат да ги користат заоблените екрани. Не е исклучено корејски инженери да користат свиоци не само на рабовите, туку и на врвот и на дното на уредите.

1-6

На еден од цртежите може да се види дека компанијата дури ја проучува можноста за свиткување на екранот од задната страна. Благодарение на ова, во долниот дел од екранот може да се прикажат информации за дојдовните повици.

Според шпекулациите паметниот телефон ќе биде опремен со дисплеј во формат Infinity Display, кој практично ќе го зафати предниот дел на уредот.

10

Дијагоналата на екранот нема да биде помала од 5 инчи. Благодарение на отсуството на рамки, телефонот ќе биде компактен.

anaNikolic

misoKovac

banerIscelitelMilenium