Компанијата „Фејсбук“ планира да воведе аудио и видеоповици на „Инстаграм“.

Причината е едноставна. Моментално „Снепчет“ има една многу важна карактеристика што го издвојува од сè попопуларниот „Инстаграм“, а тоа е можноста за аудио и видеоповици. Според техно-аналитичарите, апликацијата за „Инстаграм“ веќе содржи код за аудио и видеоповици кои упатуваат дека оваа социјална мрежа наскоро ќе овозможи и контакти преку телефон.

Конкретно, неактивната опција се наоѓа во кодот на споменатата апликација за споделување фотографии, како и кај Дајректот на „Фејсбук“.

Со воведување на ваквата функција „Инстаграм“ дополнително би можел да го загрози „Снепчет“, откако успеа да му украде дел од корисничката база со копирањето и воведувањето на „Сторис“. Според најновите статистики, денес луѓето повеќе објавуваат на „Инстаграм“ отколку на изворниот „Снепчет“.

„Инстаграм“ од ден на ден станува сè подобра алтернатива за „Снепчет“, кој можноста за аудио и видеоповици ја воведе уште во 2014 година. Всушност, навистина е чудно што досега „Инстаграм“ не ги воведе овие можности.

marijaSerif

bikini-kino-milenium