Затоа што Земјата полека се движи низ остатоците од кометата Темпл Тут, во недела ќе бидеме сведоци на вистински спектакл на небото.

Условите за набљудување на метеорскиот дожд ќе бидат прилично добри бидејќи на небото нема да се појави Месечината, која би можела да ја уништи глетката.

Најдобриот период за набљудување на метеорите е помеѓу 17 и 19 ноември.

- Излезете, пронајдете темно небо, легнете на грб и директно погледнете во небото. Бидете подготвени да поминете неколку часа надвор - вели Бил Кук од НАСА.

anaNikolic

misoKovac

banerIscelitelMilenium