santa-biographyПрекрасна биографија за главниот човек во овој период од годината - Дедо Мраз.

Секако дека знаете за историјата и фактот дека денешниот Дедо Мраз е само модернизирање на некогашниот Свети Никола, едно од најважните имиња во христијанската религија, но, дали точно знаете како Дедо Мраз станал тоа што е во Америка, а потоа и низ целиот свет?

Погледнете го документарецот во којшто покрај сериозните соговорници, ќе слушнете и интересни детски одговори на повеќе прашања поврзани со оваа проблематика.

 

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

banerIscelitelMilenium