kade-sme-i-kade-odimeГосподин Јозеф зборува за природата на економијата, за обртот, за корпорациските злоупотреби, за купиштата опасен отров...

„Време е да се разбудиме“ - вели тој на микрофонот. „Сценариото за судниот ден, големиот ’грч‘,  можеби се случува токму сега“.

На овој настан, во публиката седи и господинот Жак Фреско, 93 годишниот гуру на она што луѓето иронично го нарекуваат „движењето“.

На оваа серија видеа (има три, со вкупно времетраење од три часа и девет минути) гледајте го говорот на Петар Јозеф во врска со Zeitgaist движењето...

anaNikolic

misoKovac

banerIscelitelMilenium