pornography-history-thumbОткако ќе го прегледате овој докуентарец и ќе добиете забрзан курс по антропологија, ќе ви се чини дека порнографијата низ историјата и не била некакво табу, ниту се чувало како тајна.

Во овие кратки шест епизоди можете да го видите сето она коешто му е на ум на секој од нас, но ретко тоа ќе го признае, и коешто било важен дел од речиси секоја култура на планетата и тоа практично од самиот почеток на цивилизацијата.

Овој докумуентарец може да се нарече еден вид хронолошки дневник на порнографијата од почетокот па до денес. Збир од научници, археолози, но и порно ѕвезди зборуваат за сè, почнувајќи од еротските слики во Помпеја, па се до порно идеиети и реализацијата на обичниот човек со својата домашна камера и во својата лична спална соба.

Ова е првата епизода од документарниот филм за историјата на порнографијата. За секоја следна епизода, кликнете на сликичките коишто се појавуваат кога ќе поминете со глувчето врз квадратчето со видеото.

anaNikolic

misoKovac

banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа