Vip

Џими Хендрикс почина на 17 сепмтеври 1970 година. Од тогаш се поминати повеќе од 30 години но никој не може да утврди со сигурност како големиот гитарски виртуоз почина.

mystery-death-of-jimmy

Има повеќе верзии и варијанти за тоа што се случило со славниот гитарист таа кобна ноќ. Има и повеќе докмуентарни филмови на тема Џими Хендрикс, но овој е документарецот којшто ги разоткрива сите шпекулации, заговори и можни опции за тоа како Џими бил убиен од некого, а не од сопствена рака.

Приказната вели дека неговото преголемо влијание врз луѓето, особено големото влијание врз „белите“ луѓе е главната причина зошто бил елиминиран. Но, погледнете го целиот документарец, вреди...

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

banerIscelitelMilenium

banerMasaMedo

AcaLukasIRadmila